Breaking News
Loading...
17 Ağustos 2013 Cumartesi

Cause and Effect Essay

05:20

Cause and Effect Essay

Cause and Effect Essay Türkçe anlamıyla neden-sonuç makaleleri anlamına gelmektedir. Aşağıda hem essay örnekleri verilecek hemde cause and effect essayde yaygın kullanılan cümleler ve bağlaçları vereceğim.

Cause; Türkçe karşılışı neden demektir, konuya sorulması gereken bu neden meydana geldi bu neden oldu sorularıdır. Konunun neden gerçekleştiği sırasıyla anlatılır.

Effect; ise Türkçe karşılığı sonuç-etki demektir, yani olay olmuş peki etkileri ne olmuştur.

Küçük bir örnek verecek olursak;

Coal-burning factories cause acid rain ; yani kömür yakan fabrikalar asit yağmurlarına neden olur. Buradaki etki asit yağmuru ve asit yağmuruna neden olan ise fabrikaların kömür yakmasıdır.

Diğer bir örnek ise “Higher infant death rates can result from sülfür dioxide pollution” yani yüksek çocuk ölüm oranlarının nedeni sülfür dioksit kirlenmesi olabilir (Ölümlerin nedeni yüksek carbon dioksit kirliliği).

Başlarken yine bir introduction ile giriş yapıyorsunuz ve son cümlede thesis statement yazıyorsunuz bu cümle paragrafta yazacaklarınızı tek kelimeyle açıklamalıdır. Birkaç tane örnek verecek olursam;
Thesis Statement örnekleri;

“Just as there are many reasons for X, there are several effects stemming from it” yada “On the other hand, X has many effects on Y”

1.body için “The first cause is … “  2.body için “The second cause is …” 1. Nedeni  yazar daha sonra bir destekleyici cümle yazar ve ardından detay veya örnek verebilirsiniz.

Son olarak Conclusion bölümü ile bitirebilirsiniz. Conclusion bölümünü introduction gibi genel bir özet yapıp bitirebilirsiniz ve sonrasında kişisel görüş yada genel bir yorum yazılarak bitirilebilir.


Altta size basit bir cause and effect essay outline örneği vereceğim oraya bakarakda yapısını, kalıbını öğrenebilirsiniz.

Dilerseniz cause essay örneğini okuyabilirsiniz : tıkla




1 yorum:

  1. thanks for explaining this quite difficult question! check http://puressay.com/blog/cause-and-effect-of-stress-essay and find out some causes of stress and how it effects our life!

    YanıtlaSil

 
Toggle Footer